Yenilenme Zamanı


  Kış geliyor, havalar iyice soğumaya başladı.. Artık öyle ha deyince dışarı çıkmalar, can sıkıldı bi yürüyüp geleyim demeler bile zorlaşacak.. Yani kış bütün aktivitelerimizi azaltacak, çoğu zamanımızın evde geçmesini sağlayacak..
                   
   


  Ee soğuk hava kar kış derken hayatımızı eve tıkılıp geçiremeyiz ama dimi?? Aktiviteler bitti deyip depresyon modu bize göre olmamalı.. İşte asıl şimdi kendimize çeki düzen vermeli, hayatımızı gözden geçirip yeni kararlar vermeliyiz.. Bütün yıl boyunca yaptıklarımızı düşünüp nerelerde yanlış yaptıysak onları düzeltmeliyiz..Bu arada kendimizi bol bol ödüllendirmeliyiz.



Hasta olmamak için bol bol sıcak içecekler içip kendimizi dinleme saatleri yapmalıyız ve o zamanlarda hayatımızı gözden geçirmeliyiz.
Mesela günlük , haftalık planlar yapıp hayatımızı düzene almalıyız. Her şey zamanında yapıldığında güzel...
Dağınıklık ve düzensizlik hayatımızı olumsuz etkileyen en önemli faktörler.. Bu yüzden daha düzenli olmalıyız. Erken kalkmak önemli!! Erken kalkan yol alır diye boşa dememişler. Planlarımızı yapıp uygulamaya koyma vakti ;) 


  

Enerjimizi tüketen herşeyden uzak durmalıyız... bunu için birkaç önerim var sizlere...
1) Kendimize veripte tutatmadığımız sözleri gözden geçirip uygulama vakti... Verilmeyi bekleyen kilolar.. cevaplanmayı bekleyen mailler.. Okunmayı bekleyen kitaplar.. İzlenmeyi bekleyen filmler...


2) Evde bekleyen bütün işler.. bekleyen tadilatlar.. Hemen organize olma vakti..
3) Kullanılmayan fazlalıklar.. Atılmayı bekleyen eskiler.. Dağınıklık enerjimizi alan en önemli faktör.. Hemen kolları sıvayıp işe girişme vakti..  Giymediğin halde dolapta yer işgal eden kıyafetler... Onları giyebilecek bir sürü insan var unutma.. Kullanmadığın halde evin bir köşesinde yer kaplayan materyaller... Bakıp bakıp bu niye burada diye bıraktığın şeyler.. Gözümüz gönlümüz boşa yorulmasın ama dimi ??
4)Ertelemeyin... Yarın yaparım diye bıraktığınız her türlü yarım işi tamamlayın ki kafanızı kurcalamasınlar.. yapamayacağın sözler verme.. Görüşmek istemiyorsan görüşüp kafanı boşuna yorma..
5) sosyal medya... Zamanımızın çoğunu kaplayan yer.. oralara fazla dalıpta hayıflanma.. 


Boş zamanın mı var al kitabını önüne.. hazırla sıcak kahveni koy yanına işte en sevdiğim an....




Yorumlar

  1. yaaa şu adımları tek tek yapmak istiyorum tam vakti ama son paylaşımımda da yazmıştım başlıyorum devamı yok :))))

    YanıtlaSil
  2. evet tam uygulayabilsek hayatımızı düzene sokmuş olacağız ama illa beklemediğin olaylar çıkabiliyor ve planın bir şekilde bozuluyor...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar;

    Bloğunuzun "Blogger Gazetemiz"de tanıtılmasını isterseniz, alttaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sevgiler,

    http://www.hikayekalplikadin.com/2016/12/blogger-gazetemizde-yerinizi-alin.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oradan Buradan Her Telden.... 005

Ne İzledim?? (Bir Film Bir müzik)

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo Konusu ve ilk Bölümü...