MEKTUP ARKADAŞI

                             

            Evett gelelim şimdiki sorunumuza.. Kore kültürü gittikçe hayatımıza yerleşmeye başladı malum.. Kore dizileri K~pop derken hayatımızda iyice yer almaya başladılar. Hepimiz Kore dizilerini izlemeye bayılıyoruz.. Daha sonra kimisi bi tık daha atlıyor ve Kpop a adım atıyor.. grup idoller, fanlar derken Kore artık hayatımıza iyice yer ediyor.. Önce kültürü hoşumuza gidiyor.. Ne kadar da hoş ve saygılılar derken bi bakmışız yemekleri içimize girmiş tarifleri noodleları denerken buluyoruz kendimizi.. Buda yetmiyor daha çok dizi izliyoruz ve bir Kore yi gezme merakı kültürünü tanıma merakı hatta hatta arkadaş bulma merakı sarıyor dört bir yanımızı...
       
            İşte o zaman atıyoruz kendimizi  sitelere....       "İnterpals" (gibi daha çok site var ama ben şuan sadece bunu biliyorum :) ) bizim için yardımcı oluyor hemen bir profil açıp başlıyoruz Koreli birini aramaya ... Ama sorun şu ki zavallı Korelileri o kadar bunaltmışızki Türk olduğumuzu anladıklarında genelde görmezden geliyorlar yada profillerine belirtiyorlar sadece Fransız ya da sadece İngiliz olsun Türk olmasın gibi... Bu yüzden lütfen biraz daha dikkat edelim... Amacımızdan sapmayalım insanları rahatsız etmeyelim.. Farklı bi kültür tanımak istiyorsak yazalım profilimize bırakalım onlar eklesin bizi insanları boşyere rahatsız edip bizden soğutmayalım..

           Zaten onlar iki şey için giriyorlar bu siteye.. Birincisi aşırı Amerika hayranlıklarından.. tek istedikleri onların kültürünü tanımak ve onlar gibi olabilmek artı ingilizce öğrenebilmek.. İkincisi ise misyonerlik.. işte burada karşımıza çok insan çıkıyorki dikkat etmemiz gerekiyor özellikle yaşı küçük olanlarımız.. misyonerliği yaymak Kore kültüründe fazlaca yaygındır.. Haç temalı objeler dizilerde yoğun olarak zaten karşımıza çıkmaktadır.. Karşıma bu tür insanlar çıkmadı değil.. interpals da üyeliğim vardı zaten orada  incili anlatmaya oldukça çabalarlar.. onu okudum müthiş huzur buldum dedi mesela bi tanesi başladı anlatmaya :) bende deimki o zaman Kuranı okumanı tavsiye ederim daha çok huzr bulacaksın ...ses yok :D o yüzden eğer böyle bir yola başvurduysak lütfen dikkat edelim..

         her zaman kötü yanıda olacak değil.. iyi bir yanı da var bu sitenin...  Mektup arkadaşlığı... sadece sitede bulup mailleşmek yetmiyor dimi:) şuan benimdebir tane var Koreli arkadaşım 5yıl olacak tanışalı ve şimdi birbirimize mektup yazıp kargo göndermeye geçtik.. ama benim ne kargom hazır ne mektubum..
 
          şimdi sizden bu konuda yardım istiyorum sizce ne gönderebilirim ben bu arkadaşıma.. Lokum ve siyah çayı merak ediyor.. bunların yanına ne koyabilirim fikirlerinizle bana destek verirseniz memnun olurum... sevgiyle kalın ;))

          nabrutcembekdiaryofmerikoredelisirenklitirtil... Fikirlerini önemsediğim blogger arkadaşlarım özellikle sizden cevap bekliyorum... sevgilerimle ;)

Yorumlar

  1. Canım çok faydalı bir yazı olmuş :) Paylaşmak istiyorum izninle.
    Takı,bayrak,kozmetik gönderebilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabikide ne demek:)) not ettim söylediklerini güzel bir paket hazırlamak istiyorum çünki:))

      Sil
  2. my real var arkadaşımız aslı yılmaz yaz bak gugıla blogçu. o çok yakın bu arkadaşlarımızla. ona sorsanaaaa :) deep gönderdi deee :) çok var korefan arkadaşımız o gündelik yaşamda sürekli koreli ağırlıyor evinde. taam mıııı :)

    YanıtlaSil
  3. 5 senedir yazışıyor musunuz maasallah. Ne guzel dostluk oluşur zamanla. Haklısın dikkat etmek gerek internet ortamımda karşılaştığımız insanlara. Dediklerin cok güZel hediyeler onlara extra Türkiye temalı bir kupa olabilir. Buzdolabı magneti olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet maille başladık oradan faceye oradan tele geçti :) teşekkür ederim tavsiyelerin için dikkate alıcam :)

      Sil
  4. Fikir istediklerin dışında herkes duyarlı olmuş hahaha :)) Aman kızmasınlar bi takılasım geldi :) Kim je hee var belki bilirsin http://koredelisiyiz-biz.blogspot.com/2015/10/koreden-gelen-paketim-yabanc-arkadas.html ona gönderilen ve gönderdikleri var, sana gelecek olanlar da aşağı yukarı aynıdır herhalde fikir olabilir ;)
    Ben kahve seviyorum, Türk kahvesi gönderirdim kesin, lokum zaten var listende :) İstanbul da yaşıyorsan kuru kahveci mehmet efendi, eminönü :)
    magnet, anahtarlık, kupa ilk akla gelenlerden ;)

    YanıtlaSil
  5. herkezin fikirlerine açığız :D ben izmir de yaşıyorum buradan magnet anahtarlık arayacağım artık :) teşekkür ederim fikirlerin için listeme ekliyorum hemen..

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim ki ;) aklıma orijinal şeyler gelirse uğrarım yine :)))

    YanıtlaSil
  7. Lahmacun yollasan bi paket:/) şaka bi yana bizim yemenilerden yollayabilirsin hoş bir aksesuar da olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh keşke orada neler yedikleri belli değil bizim lahmacunları keşfetmeleri lazım :) yemeni nasıl karşılanır bilemedim ama onun yerine patik koyabilirim diye düşündüm:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oradan Buradan Her Telden.... 005

Oradan Buradan Her Telden...004

Ne İzledim?? (Bir Film Bir müzik)