Başlık Bulunamayan Yazı...



 YALNIZCA SİTEM......

  Başlığa ne yazsam bilemedim..Son zamanlarda moda furyası artan ama benim çokça rahatsız olduğum bir konuyu dile getirmek istedim sadece..  İnstagramı çok severk takip ederim.. zaten herkesin neredeyse ayrılmaz bir parçası haline geldi.. takip ettiğim birsürü sayfa mevcut.. ama bide karşımıza öneri diye çıkarılan sayfalarda gizli değilse çok rahat profillerini inceleyebiliyoruz.  sürekli değişik foto çekimleri moda haline geliyor. Kimi zaman ayak fotosu kimi zaman sunum eşliğinde fotolar kimi zaman kombinler düğün resimleri okuduğumuz kitaplar... instagram furysı akıp giderken organizasyon furyası yerinde mi sayıyor.. doğum günü, kına, düğün, söz, isteme, hastahane çıkışı, baby shower, gibi seçenekleri çoğaltmak mümkün.. Kararında yapılan organizasyonlar hoşa giderken bazı yapılanlar remen göz yoruyor...  ne yapsam da daha gösteriş daha şatafat olsun diye uğraşır olmuşuz... hevesimizi alacak küçük detaylar hoş olabiliyorken abartı remen göz yoruyor.. fitne tohumu salıyor aramıza.. o yapıyor benimde yapmam lazım altta kalamam aa ne derler sonra diye bütçemizin üstüne uçmaya başladık.. 2 3  yaşındaki bir doğum günü çocuğu için 4bin tl organizasyon ne demek aklım almıyor kusura bakmayın.. o çocuk o doğum gününden ne anlayacak ne hatırlayacak. yapmayın israf etmeden yapın zevklerinizi ne olur..




 Rahatsızlık veren bir diğer konu ise tesettürlü(!) insanların sosyal medya fotoları... Allahım o ne tesettür resmen içi boşalmış halde... Yazık.... Resimdeki kadın tesettürlü ama altında bacaklar ortada elbise... ortalık bunlardan geçilmiyor.. Kapalı ama düğün bayram olur açılır.. tatile gider açılır saçılır.. gezmelere gider açılır saçılır.. ve bu resimler boy boy sosyal medyada yayımlanır.. Allah ım ne oluyor böyle insanlara gerçekten içim acıyor.. Resmen başörtüsü zulüm görüyor bunların elinde.. Keşke taşımış olduğumuz ayetin farkına varsak.. 

Yorumlar

  1. O kadar haklısın ki canım israf almış başını gidiyor..
    tesettürlü bayanlar ise başörtüsünü ayaklar altına almış durumdalar,
    keşke hiç takmasalar da ne kendilerini nede örtümüzü rezil etmeseler...yazık!
    Sevgi ile canım..
    https://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için çok teşekkür ederim keşke herkes farkında olsa... yardım edilecek o kadar insan varken bu israf niye çok üzülüyorum... hele tesettürün gelmiş olduğu durum o kadar vahim ki ... sevgiler.. hayırlı ramazanlar..

      Sil
  2. Ne güzel bir konuya değinmişşisiniz. Herkesin seçimleri kendine tabiki ama uğraşlarımız artık gösteriş niyetine büründüyse orda durmak gerek. Özellikle tesettür Hakkı'nda yazdıklarınıza katılıyorum. Paylaşmak bir anlamda kendimizi tanımlamak gibi bir şey, tarihe unutmak istemediklerimizi kaydetmek ya da derdimizi anlatmak içindir. Maalesef günümüzde insanoğlu birbirinden uzaklaştıkça nette yakınlaşma ihtiyacı duyuyor ama nette sınırları korumak çok daha zor. Allah hayretsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen gerçekten gördüklerime o kadar şaşıyorum ki diyorum bunlar da ne .. Rabbim sonumuzu hayretsin gerçektende. . dediğiniz gibi nette sınırımız hiç yok .. teşekkür ederim yorumunuz için hayırlı ramazanlar. ..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oradan Buradan Her Telden.... 005

Oradan Buradan Her Telden...004

Ne İzledim?? (Bir Film Bir müzik)